Donderdag 24 November - Maaspoort ’s-Hertogenbosch 

 

Seminar Survival of the Fittest

 

Op donderdag 24 november 2016 heeft het seminar Survival of the Fittest plaats gevonden, het vierde seminar van de alumnivereniging MEeR. Ook dit jaar vond het seminar plaats in de business club van SPM Shooters in de Maaspoort te 's-Hertogenbosch. De focus lag tijdens het seminar op het onderscheiden, overleven of verliezen binnen een organisatie maar ook als organisatie. Na de ontvangst opende de dagvoorzitter, Berith Spoelstra, het seminar. 

De eerste spreker, Arne Bax van Share 4 Excellence, mocht daarna de spits afbijten. Hij ging in op wat wij kunnen leren van organisaties zoals de ING en Startups in Sillicon Valley. Hoe kun je omgaan met die veranderingsstroom die momenteel gaande is? Agile blijkt het toverwoord te zijn, Arne heeft tijdens het seminar inzicht gegeven wat Agile kan bieden om veranderingen aan te gaan.

Vervolgens was het woord voor Dennis Kuipers, oprichter van AnylinQ. Dennis heeft inzicht gegeven hoe organisaties tegenwoordig om gaan met alle data die wij genereren. Alle data die wij als consument genereren door op een bepaalde advertentie te klikken of op een webshop bepaalde producten te bekijken heeft effect op andere producten en advertenties die je in de week erna zult zijn. Hoe dit werkt heeft Dennis in het kort uitgelegd tijdens het seminar. Na de sessies va n Arne en Dennis was het tijd voor een korte pauze.

Na de korte pauze was het woord aan Albert Kamphuis, oprichter van de Innovatiecirkel. Albert gebruikte veel humor om zijn verhaal kracht bij te zetten. Daarnaast heeft Albert al vele jaren ervaring met het coachen van verschillende typen persoonlijkheden binnen een organisatie, dit maakte zijn verhaal erg interessant. Albert heeft een cirkel ontworpen waarin de verschillende typen persoonlijkheden in kaart zijn gebracht en gaf uitleg aan de hand van voorbeelden die door veel bezoekers erkend werden.

Tijdens de afsluitende vragen ronde ontstonden mooie discussies tussen de sprekers, maar ook tussen de bezoekers en de sprekers. Dit was een mooie afsluiting van de inspirerende verhalen van de drie sprekers. 

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel. Op de netwerkborrel werd nog lang na gepraat over de vele informatie. Tijdens de afsluiting hebben wij mooie feedback mogen ontvangen. Binnenkort evalueert de seminar commissie het seminar om volgend jaar een nog mooier seminar neer te zetten. Via deze weg willen we alle sprekers, bezoekers en natuurlijk de organisatie bedanken voor een inspirerende avond!

   

Agenda 2019

Business Night: Symposium
The Bits and Bytes of Technology

21 november 2019

18:30/22:00

Avans Den Bosch